Team   Over ons   Donaties    Contact    -  EN
 Team   Over ons   Donaties    Contact    -  EN

Team

Toine Dam
Toine DamVoorzitter
Voor een studie kwam ik in 2002 in Zuid-Afrika terecht en werd meteen verliefd op dit land en de mensen! Alsof dit mijn moederland was (naast Nederland als vaderland). Ik zag het enthousiasme en de energie van de mensen. Een soort ‘drive’ om iets van het leven te maken. Dit was geen toeval, hier moest èn wilde ik iets mee! Hoe kon ik daaraan bijdragen? Dat is voor mij de reden geweest om samen met Hans van Alebeek en Peter Wesdorp als ‘founding fathers’ in 2006 stichting The Learning Journey op te richten. Nadat we ons in de beginjaren als bestuur richtten op alles wat er nodig (b)leek te zijn, hebben we de focus vervolgens gericht op alles wat met educatie verbonden is; van voorschoolse opvang, het (leren) doen van onderzoeken tot trainingen op ondernemerschap. Sinds ruim vijf jaar hebben we een samenwerkingsrelatie met Avans Hogeschool en faciliteren we stages voor onderzoeken en betrekken we studenten uit Nederland met jongeren in Zuid Afrika.
Jeanne Specht Grijp
Jeanne Specht GrijpPenningmeester
Als kind van ouders die jarenlang in Zuid-Afrika woonden, was de Ubuntu-filosofie verweven in mijn opvoeding. Belangrijkste uitgangspunten daarvan zijn dat verbondenheid, gelijkwaardigheid en solidariteit in essentie onmisbaar zijn voor onze aarde en al wat leeft. Terwijl ik afgelopen dertig jaar werkte in finance- en investment management, ondersteunde ik in mijn vrije tijd initiatieven op sociaal-maatschappelijk vlak o.a. ook The Learning Journey. Het gevoel dat ik deze beide werelden meer bij elkaar wilde brengen groeide gaandeweg. In 2017 besloot ik een maand lang het Pieterpad te lopen. Vanuit de opgedane inspiratie tijdens deze wandeltocht is de UbuntuAcademy opgezet, gebaseerd op “de kracht van het verschil” en “de waarde van verbinding”. E.e.a. is geïnspireerd op de Ubuntu filosofie en het Earth Charter. Middels de combinatie van samen-leren en samen-werken draagt UbuntuAcademy bij aan duurzaam en vreedzaam samen-leven! Deze activiteiten sluiten goed aan bij de visie, missie en ambitie van The Learning Journey. Zowel ten behoeve van huidige als toekomstige generaties. Per 1 oktober 2020 ben ik toegetreden tot het bestuur van The Learning Journey. Vanaf 1 januari 2021 ben ik in de rol als penningmeester tevens verantwoordelijk voor het financiële beleid en de financiële verantwoording van de stichting.
Lonneke Dam
Lonneke DamSecretaris
Voor mijn studie was ik vrij om te kiezen waar ik stage ging lopen. De keuze voor Zuid-Afrika, Kaapstad was snel gemaakt. Na maanden lang sparen kon ik eindelijk een vliegticket kopen en ging mijn avontuur eindelijk van start: stage lopen bij Y2K college. Een van de projecten die de stichting ondersteund. Ik was geen onbekende van de stichting en van Y2K aangezien Toine Dam (mijn vader) een van de bestuursleden is van de stichting. Na ruim drie maanden stage gelopen te hebben wist ik het zeker: ik wil verbonden blijven met dit prachtige land, mooie mensen en diverse cultuur. Sinds die tijd ben ik dus ook actief verbonden met deze stichting.
Emmely Story
Emmely StoryAlgemeen bestuurslid
In augustus 2018 ging ik mijn grote avontuur aan, vijf maanden stage in Zuid-Afrika. Via The Learning Journey kwam ik terecht bij een van de projecten in de township Kayamandi die zij destijds ondersteunden. In deze vijf maanden ben ik gevallen voor de charmes van Zuid-Afrika, ik heb veel geleerd van de inspirerende mensen die ik daar heb ontmoet. Met een rugzak aan leerzame ervaringen rijker ging ik terug naar Nederland. Vanaf het moment dat ik terug was merkte ik dat ik heimwee kreeg en kwam er thuis pas echt achter wat voor een indruk Zuid-Afrika op mij had gemaakt. Na goed contact te houden met de stichting heb ik besloten om bij het bestuur van The Learning Journey aan te sluiten. Tijdens mijn stage ben ik gaan inzien hoe bevoorrecht ik ben dat ik elke dag naar school kan en mag. Educatie staat centraal bij The Learning Journey. The Learning Journey probeert op alle mogelijke aspecten bij te dragen aan educatie in Zuid-Afrika.