Team   Over ons   Donaties    Contact    -  EN
 Team   Over ons   Donaties    Contact    -  EN

Afgesloten projecten

Prochorus

Prochorus

Date

22 februari 2018

Tags

Nederlands

In het hart van Kayamandi, Stellenbosch

Prochorus is opgericht in 1996 en bedoeld om een aantal sociale noden in het township Kayamandi (nabij Stellenbosch) te lenigen. We hebben een langdurig samenwerkingsverband met Prochorus. In 2014 heeft uitbreiding van de activiteiten plaatsgevonden naar andere townships, onder andere naar Jonkershoek en Cloetesville. De Stichting heeft hierbij geholpen enkele noodzakelijke investeringen te kunnen doen, met name ten behoeve van de realisatie van playgroups en de reparatie van voorzieningen.
In de afgelopen jaren zijn onze contacten en werkzaamheden vooral gericht op manieren om minder afhankelijk te zijn van externe sponsoren en meer ‘eigen verdienmodellen’ te realiseren. Als onderdeel hebben we bijvoorbeeld een medewerker van Prochorus getraind in een opleiding voor startende ondernemers.
 
In 2017 is een Avans student op vrijwillige basis actief geweest voor Prochorus. Hij heeft een business plan ontwikkeld op het gebied van ‘duurzaam toerisme’, waarbij ‘moutain bike tours’ in Kayamandi (Stellenbosch) in combinatie met een ‘lunch bij de locals’ moeten zorgen voor een belangrijke financiële bijdrage aan de projecten van Prochorus. De Stichting heeft verder diverse ‘project leiders’ gecoacht om de nodige expertise op te bouwen.
Er is tevens een financiële bijdrage geleverd aan Prochorus voor specifieke doelen.
 
http://www.prochorus.org/who-we-are
 
Playgroups Prochorus

Al enkele jaren ondersteunt stichting de Learning Journey de Playgroups van Prochorus. De speelgroepen bieden een veilige opvang voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Hun thuissituatie is doorgaans getekend door verwaarlozing, geweld en armoede. Prochorus wil de kinderen perspectief bieden om uit die situatie te komen, onder andere door te stimuleren om naar school te gaan. Prochorus heeft een eigen methodiek voor Early Child Development ontwikkeld. Die is geaccrediteerd en wordt door Prochorus nu verder verspreid in de regio. Via de kinderen probeert Prochorus ook de ouders te bereiken om zo het hele gezin te ondersteunen.

http://www.prochorus.org/projects/playgroups