Team   About us   Donations    Contact us    -  NL
 Team   About us   Donations    Contact us    -  NL

Team

Toine Dam
Toine DamVoorzitter
Voor een studie kwam ik in 2002 in Zuid-Afrika terecht en werd meteen verliefd op dit land en de mensen! Alsof dit mijn moederland was (naast Nederland als vaderland). Ik zag het enthousiasme en de energie van de mensen. Een soort ‘drive’ om iets van het leven te maken. Dit was geen toeval, hier moest èn wilde ik iets mee! Hoe kon ik daaraan bijdragen? Dat is voor mij de reden geweest om samen met Hans van Alebeek en Peter Wesdorp als ‘founding fathers’ in 2006 stichting The Learning Journey op te richten. Nadat we ons in de beginjaren als bestuur richtten op alles wat er nodig (b)leek te zijn, hebben we de focus vervolgens gericht op alles wat met educatie verbonden is; van voorschoolse opvang, het (leren) doen van onderzoeken tot trainingen op ondernemerschap. Sinds ruim vijf jaar hebben we een samenwerkingsrelatie met Avans Hogeschool en faciliteren we stages voor onderzoeken en betrekken we studenten uit Nederland met jongeren in Zuid Afrika.
Lonneke Dam
Lonneke DamPenningsmeester
Voor mijn studie was ik vrij om te kiezen waar ik stage ging lopen. De keuze voor Zuid-Afrika, Kaapstad was snel gemaakt. Na maanden lang sparen kon ik eindelijk een vliegticket kopen en ging mijn avontuur eindelijk van start: stage lopen bij Y2K college. Een van de projecten die de stichting ondersteund. Ik was geen onbekende van de stichting en van Y2K aangezien Toine Dam (mijn vader) een van de bestuursleden is van de stichting. Na ruim drie maanden stage gelopen te hebben wist ik het zeker: ik wil verbonden blijven met dit prachtige land, mooie mensen en diverse cultuur. Sinds die tijd ben ik dus ook actief verbonden met deze stichting.
Emmely Story
Emmely StorySecretaris
In augustus 2018 ging ik mijn grote avontuur aan, vijf maanden stage in Zuid-Afrika. Via The Learning Journey kwam ik terecht bij een van de projecten in de township Kayamandi die zij destijds ondersteunden. In deze vijf maanden ben ik gevallen voor de charmes van Zuid-Afrika, ik heb veel geleerd van de inspirerende mensen die ik daar heb ontmoet. Met een rugzak aan leerzame ervaringen rijker ging ik terug naar Nederland. Vanaf het moment dat ik terug was merkte ik dat ik heimwee kreeg en kwam er thuis pas echt achter wat voor een indruk Zuid-Afrika op mij had gemaakt. Na goed contact te houden met de stichting heb ik besloten om bij het bestuur van The Learning Journey aan te sluiten. Tijdens mijn stage ben ik gaan inzien hoe bevoorrecht ik ben dat ik elke dag naar school kan en mag. Educatie staat centraal bij The Learning Journey. The Learning Journey probeert op alle mogelijke aspecten bij te dragen aan educatie in Zuid-Afrika.